Tiden går fort när man har roligt. Det var ett tag sedan 5-5-matchen i Surte och i brist på bilder, får Ale-Kuriren bidra med ett utdrag från mars.

Nå väl. Björnslaget kom, sågs och vi segrade.. i en av de tre matcherna. Att börja med slutet är kanske konstigt, så vi blickar tillbaka på fredagens match mot Fristad GoIF för att ta det i rätt ordning. Och så att Gustav också hänger med.

En trupp på helspänn samlades drygt en timme innan matchstart. Mange kom precis lagom till alla var ombytta och matchgenomgången drog igång. Joel var ingen skräll i målet. På backsidan, där rykten florerat under dagen gällande uppställningen, gick Gustav, Mats och Daniel runt på de två positionerna. Uppåt bildade John, Victor och Pelle en förstaformation där vårt nyförvärv från norr klippte centerpositionen. Jonte lirade center i andraformationen med mig och Arvid som forwards och i tredjelinan spelade Robert i mitten med Soheil och Ludde på varsin kant.

Tre nya bekantskaper kom alltså till spel i form av Victor, Ludde och Daniel som för första gången fick äran att dra på sig Hovås-tröjan. Daniel och Victor var säkert nöjda men Ludde, som fick ärva ett gammalt ställ från tiden innan Berlinmuren föll, gav oss en härlig flashback. Om någon har bilder, önskar vi dom till bloggen!

Nog om det. Vi spelade ju faktiskt också. Matchen i fråga började bra. Fristad som huserar i division 2 var kanske snäppet vassare vad det gäller kondition och sådana saker men Hovås stod för spelet i den första perioden. Jonte hängde dit en iskall straff där han rundade Fristads målvakt och lirkade in bollen med backhand via stolpen. Pelle och Ludde (första målet i Hovås!) gjorde sedan varsin kasse och när periodpausen kom stod det således 3-0 till vår favör. Ingen dålig start på säsongen, framförallt när man ser till motståndet. I period nummer två gick vi ner oss något. Fristad kom ifatt efter ett par mer eller mindre oklara utvisningar och kunde kvittera till 3-3 för att sedan göra 3-4. I slutskedet av matchen fick vi dock chansen i PP men på det klibbiga golvet fick vi ingen utdelning och istället kunde våra antagonister för dagen göra 3-5 i öppen bur efter att undertecknad missat ett försök till en långboll med 5 sekunder kvar. Ett mål jag tar på mig och med det lämnar Zone-klubban hemma framöver. Bud mottages gärna.

Sammantaget var det en imponerande insats som förtjänade ett bättre öde. Vi hade matchen och om vi varit lite mer distinkta och tuggat i samma spår som i den första perioden tror jag att resultatet 3-5 hade varit annorlunda. Å andra sidan ska man inte ta ifrån Fristad att deras kondition och löpstyrka var ett par klasser bättre än vår i matchens slutskede.

Lördagens match missade jag på grund av jobb, så den kan jag inte kommentera. Rydboholms SK stod för motståndet och en andra förlust inkasserades som innebar sorti i Björnslaget 2014. 4-6 slutade matchen.

Turneringens sista match spelades mot Sportlife Kungälv IBK Hålta som lirar i division 6. Även om matchen inte gällde något vill man alltid avsluta på ett bra sätt och det ser ju inte särskilt vackert ut att förlora tre av tre matcher. Sagt och gjort. Vi tog oss i kragen och vann med 4-3. Mats och Victor kan på sätt och vis tillskrivas segern (Mats tre mål, Victor ett (första i Hovås dessutom)) men i sin helhet tycker jag att det var en stark laginsats. Anton som krigar med sina ljumskar linkade av planen efter första perioden och vi fick gå ner på två femmor. Och just ja, vi ledde efter första perioden. Jag tror det stod 4-0 men det kan lika gärna ha varit 3-0, mitt minne sviker. Vi grejade Sportlifes presspel där de allt som oftast satte upp tre gubbar på vara backar och kunde kontra in ett par mål och på offensiv planhalva hittade vi äntligen runt och kunde involvera hela laget. Att vi skulle gå ner oss litegrand i den andra perioden var kanske ingen chock. Första tio i andra var väl inte direkt jättebra och vi släppte två mål. Det tredje insläppta kom också lite märkligt och sedan var det match på nytt – och dags att ta sig i kragen. Den sista delen av matchen kändes trots allt ganska lugn och sansad. Skott, ny i målet för kvällen, levererade stabilitet och när vi tog jobbet för varandra kunde vi utan större problem rida ut stormen och vinna med 4-3.

Jag antar att ni snart tröttnar på att läsa, så istället kommer lite blandad information av vad vi fick av helgen.

– Alla nya spelare (Daniel, Ludde och Victor) gjorde mål.
– Victor passade även på att skriva in sig i historien. 14 minuters utvisning vid ett och samma tillfälle. 2 + 2 + 10 minuter var något nytt även för mig. Finns den med i regelboken, tro?
– En av domarna bad Gustav att ordagrant “hålla käften” – det var också nytt. Gustav var ändå trevlig, säger jag.
– En av domarna tyckte att jag hade en bra dialog med honom. Troligen var det inte så, men kanske är jag lite mer lätthanterad än en rosenrasande Coach-Mange.
– Mats levererade. 3+1 i sista och ett par (?) poäng till i övriga matcher. Ett “zorrohockey-mål” där bollen låg fint i bladets skålning och snurrades upp i krysset är inte fy skam.
– Victor stod för ett bejublat och hockeyinspirerat solomål. Grundlurade tre gubbar och lurade bort målvakten för att rulla in bollen.

Bloggen tackar för visat intresse och hoppas på en rejäl uppslutning på tisdag!

1 kommentar
    9:50 e m, september 2014