En vinst på tre matcher blev utfallet i årets upplaga utav Björnslaget. Något avancemang förbi gruppspelet blev det tyvärr inte i år heller, men det finns ändå en hel del ljusglimtar att ta med från helgens matcher.

Vi börjar dock från början.

Den första matchen i gruppen spelades mot Frölunda IBK. Period nummer ett såg bra ut. Vi förde spelet och Frölunda hade nog inte riktigt förväntat sig det.Vi fick spela runt så som vi önskar, vad som saknades var dock skärpan vid avsluten. Samtidigt vill jag belysa att det trots allt var säsongens första match: allt sitter inte riktigt som det ska, och det är helt naturligt. Hur som helst, vi var i ledning vid paus med 2-1.

I den andra perioden hittade Frölunda mer och mer in i matchen. Vi hittade inte riktigt samma spel som i första, och på grund av ineffektivitet i avsluten och några chanspassar som inte gick hem kunde Frölunda vända matchen och vinna med 2-4.

Helgens andra match spelades mot IBK Elfhög. I mitt tycke kändes det redan innan matchen att känslan var annorlunda – vi kändes hetare och vi hade mer vilja. Matchen inleddes dock med att Elfhög tar ledningen efter drygt en halv minut. Det kan så klart verka negativt att släppa en boll tidigt, men för mig kändes det bra. Vi är som bäst när vi får jaga. Då tar vi det extra klivet in i närkamperna, med lite mer fokus. Det gav även utdelning, vi vände på steken och vann slutligen med 5-3.

Ett par timmar senare stod gruppens dominanter, det norska laget SF Grei, för motståndet. De hade bokstavligt talat kört över Elfhög (13-2) samt slagit mot Frölunda med 5-1 tidigare i gruppspelet och det skulle utan tvekan bli turneringens svåraste match. Vi börjar dock väldigt bra även om det möjligen var Grei som stod för skönspelet. Den gnutta av ineffektivitet i tidigare matcher var som bortblåst. Vi gör både 1-0, 2-0 och 3-0 (samt har ett bortdömt mål på Arvid) innan Grei lyckas reducera till 3-1 kort före pausvilan.

I den andra perioden lyckas vi inte riktigt bibehålla samma flow som i period nummer ett. Grei börjar trilla boll i snabbare tempo och vi får jaga väldigt mycket boll i defensiv zon. Även om det kändes som att vi hade kunnat plocka åtminstone en poäng i matchen slutar den med förlust. Slutresultatet skrivs till 3-5 i Greis favör – och därmed är Björnslaget över för den här gången.

Sammanfattat tycker jag ändå att vi som lag gör en bra insats turneringen igenom. Visst, vi skulle ha presterat bättre mot Frölunda men samtidigt är det säsongens första match och vi har ett gäng spelare som inte har tränat/spelat ihop. Att vara 100 % så här tidigt in på säsongen är inte heller särskilt realistiskt men jag känner ändå att helgens tre matcher gav en bra fingervisning inför framtiden.

De bitarna vi kommer att arbeta med framöver är framförallt hur vi ska bete oss i uppspelsfasen för att få upp, och låsa fast, bollen i anfallszon. Vi ska även lägga extra krut på att effektivisera våra kontringar när vi bryter boll – där var vi tyvärr inte helt lyckade under helgen i mina ögon. De här är bitar som vi redan i kommande vecka kommer att gå igenom så närvaron framöver är – inte bara för konditionens del – väldigt viktig.

Det är ganska sällan jag brukar lyfta fram enskilda individer men med tanke på att den klassiska vattenflaskan (den tilldelas matchens spelare i omklädningsrummet) aldrig delades ut, gör jag det via bloggen.

Det längsta strået sett över turneringen drar Anders ”Kakan” Fröderberg.

Motiveringen lyder: Med sitt egna spelsätt och ständiga hot mot såväl målvakt och publik (ja, det sköts i allra högsta grad både på, utanför och över mål) lyckades denne herre med bravur leva upp till sitt rykte om att vara en pålitlig målskytt. ”Kakan” visade även kyla och nerver vid turneringens enda straffsituation och förvaltade denna utan problem.

“Kakan” är nu också ansvarig att i nästa match som spelas mot Svartedalen dela ut priset till matchens spelare. Hur det kommer att gå vet jag inte, då han enligt egen utsago har ett minne som en guldfisk..

Med de orden tar vi lite vila från innebandyn. På tisdag är det dags igen. Vi tränar då i Lisebergshallen vid 19:30 och på onsdag i Valhalla C-hall klockan 18:00.

..dessutom, det här är hur jag ser det. Faktafel förekommer förmodligen och alla delar säkerligen inte mina tankar.

/Coach #22

1 kommentar