Säsongens första poängtapp kom tyvärr mot gårdagens motståndare Svartedalens IBK. Trots en bra inledning – och en vunnen förstaperiod med 1-2 – kunde Svartedalen jobba sig in i matchen.

Faktum är att vi började period nummer 2 med att göra 1-3 genom en comebackande Mats innan Svartedalen hämtade ikapp och gick ifrån. 1-3 förvandlades 5-3 på tio minuter. Skönt nog kom reduceringen till 5-4 innan periodpausen genom Kakan och inför sista var det underläge med en balja.

Tidigare under säsongen har vi växlat upp i tredje. Igår hade vi inte riktigt det flytet med oss. Istället för att kvittera lyckas Svartedalen gå ifrån med två snabba mål till 7-4. Vi jobbar oss sedan ikapp med tre raka mål och har 7-7 med drygt tio minuter kvar att spela. Tyvärr återtar vi inte ledningen trots en stark upphämtning utan Svartedalen gör 8-7 och även 9-7. Ridå? Nej då, inte för oss. Inte den här säsongen. Återigen börjar vi upphämtningen. 9-8 kommer 17:06 genom David och 19:14, i spel 6-mot-5, kvitterar Erik. Vi är sedan relativt nära ledningsmålet, men bollen letar sig inte in. Matchen slutar 9-9.

Summerat gör Svartedalen en väldigt bra insats samtidigt som vi inte är riktigt på tårna. Vi saknar det sista lilla flytet och har ett par bollar i virket samtidigt som en solklar straff (älskar att det filmas under match – tack Tobbe!) skulle varit oss tillhanda. Det positiva – även om vi tappar poäng – är ändå att vi kämpar oss tillbaka in i matchen. Vi hämtar igen 7-4-underläget och även det mentalt jobba 9-7-underläget reder vi ut. Just den här matchen räcker det inte till tre poäng men jag måste själv medge att det var en av de roligare matcherna den här säsongen, just med tanke på att det var såpass jämt.

Sist, helt ärligt, gillar jag ändå att se besvikelsen hos alla efter slutsignalen. Visst, det kändes jävligt surt och onödigt. Känslan var ungefär att vi åkt ur serien. I mina ögon vittnar det samtidigt om enorm vinnarvilja. Det kan låta galet, men det är positivt och det är precis så känslan ska vara efter tappade poäng.

Nu har vi 6 poäng kvar att spela om innan vi avslutar det här kapitlet. Det är två matcher som ska vara riktigt roliga att spela. För att lyckas i dem krävs dock att vi tar oss i kragen och ser till att träna i veckan. Förra veckan var vi 8 matchspelande utespelare på båda träningarna. Att vi sedan tappar poäng helgen efter känns utan tvekan som en konsekvens av detta. Med andra ord: nya tag gäller alltså redan imorgon!

Framåt Hovås!

/#22 Coach