En mindre kris har spridit sig i Hovås-lägret de senaste dagarna. Är bloggen död? Varför kommer det inga inlägg om matcherna som har varit? Vad händer egentligen?

Så för att dementera, nej bloggdelen är inte död. Det enda som har åsidosatt inlägget som kommer här nedan är helt enkelt tidsbrist. Och som ni vet, inte vill man publicera ett halvfärdigt verk.

Vad som har hänt sedan Björnslaget-summeringen är ett par träningar och två matcher. Eftersom jag missade söndagens match mot Guldheden ligger fokus på torsdagsmatchen där vi mötte Pixbos unga division III-lag.

Coach-Mange sammanfattar matchen ganska bra i sitt meddelande från 22:49 (ja, det är tydligen populärt att spela nattetid ute i Mölnlycke):
– Jävligt stabil laginsats idag! Gött va det!

Och ja, det är bara att instämma – det var en vacker seger där kollektivet verkligen bidrog till att vi kunde gå segrande ur matchen med 5-4.

Trots sjukdomar i form av förkylningar och övriga höstassocierade sjukdomar kom vi till spel med tre femmor. Precis som vanligt öppnade vi matchen starkt och i PP kunde Gustav, efter en delikat pass från Mackan bakom kassen, göra 1-0. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig utan Pixbos ungtuppar kunde via en frislagsvariant göra sitt första mål för dagen. En diagonalpass och ett direktskott och  resultatet var 1-1. Nog om Pixbo. Vi gör sedan 2-1 genom Pelle på pass från Mats (?) och Victor kunde sedan utöka till 3-1 efter en fin kombination av Coach-Mange/Victor. Efter en brytning på mittplan kunde vår nye norrlänning sprätta upp bollen i krysset på klassiskt hockeymanér.

Eftersom protokoll inte finns att tillgå är det lite svårt att komma ihåg i vilka perioder alla olika händelser skedde, å andra sidan är ju en match oavsett 60 minuter så det har ingen större betydelse i mina ögon.

Efter en tilltrasslad situation där både Mackan och Sulan blivit hakade kom 3-2-reduceringen när Pixbo rann igenom på en kontring. Det skulle dock inte dröja länge innan Pixbo återigen fick hämta luft på utvisningsbåset och i det efterföljande PP-liret kunde Victor på en skottretur signerad Mats göra sitt andra mål för dagen och dryga ut ledningen till 4-2.

Nästa mål tillskrevs Pixbo där någon, förmodligen med en back med rejäl bananböj (källa saknas på den), hängde upp bollen i krysset. 4-3 och match igen. Efter en utvisning (?) kunde vi återigen dryga ut till 5-3 på en kontring och även om Pixbo senare gör 5-4 står det sig matchen ut och vi vinner.

För att summera spektaklet lite kortare tycker jag personligen att vi gjorde en riktigt, riktigt bra laginsats där alla tre femmor verkligen levererade och tog för sig hela matchen. Vi gör två mål i PP och har ett stabilt BP – vilket bådar gott till seriespelet. Utöver lagprestationen var Mackan (Einer) fenomenal i sitt fysiska slit och arbete som varvades med ett finurligt spel. Victor var framstående i allmänhet, Luddes styrspel och Gustavs stötbrytningar som satt som ett smäck matchen igenom. Dessutom, både Freddan och Joel levererade i målet. Gött!

Söndagens match mot Guldheden har jag svårt att kommentera eller uttala mig om på ett rättvist sätt. 5-13 blev slutresultatet och vi var totalt 8 utespelare. Resultatet kanske inte säger så mycket i sig men en stor eloge till de som var med på matchen. Plus till Pelle, John, Ludde och Victor som bidrog till poängtavlan. Och kanske ett litet extra plus för Victor som levererade ett solomål där till och med motståndarna applåderade efter. Det har jag nog bara sett när Ronaldinho var som bäst och slaktade Real Madrid. Året kan ha varit 2005.

Vi släpper helgen och torsdagen för den här gången. Idag var det återigen träning i Lisebergshallen. Trots manfall till höger och vänster – återigen var vi 8 utespelare – var det en givande träning, åtminstone för oss utespelare. 3 mot 3-spel på liten plan med varsin målvakt i varje kasse. Kan det bli bättre? Nordwall (som äntligen kunde kosta på sig en comeback) bildade tillsammans med mig, Ludde och Pelle ett lag och Mats, Mange, John och Victor var i det andra. Den första spelomgången som jag kan tycka vara den som på riktigt räknades slutade resultatet 14-14 (eller 12-12?) och straffar fick avgöra. Dessvärre drog Coach-Manges lag det längre strået i den kampen.

Glädjande att se Nordwall komma tillbaka och som vanligt hänga upp ett par kassar i bortre krysset som om han aldrig har gjort något annat. Eller jo, konditionen var väl sådär.

Bloggen tackar nu för sig. Som en reaktion på den eventuella bloggdöden kommer en spelarintervju att presenteras på hemsidan i veckan. Vem som hamnar i ramljuset återstår att se, men glöm inte att det är här, på hovasibk.se, det händer framöver!