Äntligen söndag och ny Hovåsmatch på agendan! Motståndet för dagen är Mölndals Övre SK och spelplatsen är den klassiska hemmaborgen Lisebergshallen. Lagens tidigare möte under säsongen slutade med en bekväm 11-2 seger för Hovås där Mölndal egentligen aldrig var ett hot. Vi betonade dock innan matchen att detta inte skulle vara någon källa till underskattning, utan att vi snarare bara skulle gå ut och gasa.

Inledningsvis håller vi väl inte riktigt vad vi sa på förhand, vi låter Mölndal spela sitt spel där deras låga box snappar upp misstag från oss som de sedan kontrar på. En modell som fungerar särskilt bra när vi inte riktigt lyckas räkna in i försvarsspelet. Därför blev det nog inte helt ologiskt att de gjorde både 1-1, 1-2 och 1-3 första tio minuterna efter att Robban tagit ledningen efter tre minuter där Gustav inkasserade en gratisass. Vi vaknar till liv lite efter den inledande kallduschen genom att 2-3 görs av Ek på pass från Robban samt att John gör 3-3 på pass från Ludde. Mölndal replikerar dock blixtsnabbt genom att göra 3-4 när drygt halva perioden är spelad. Innan perioden avslutas hinner John kvittera och därmed göra sin andra kasse för dagen, passningspoängen går till comebackande Tobbe Martinsson. Snacka om en svängig förstaperiod!

Inför andra är vi överens om att vi inte kan släppa till så mycket som vi gör. Att göra fyra baljor under en period är bra men vi ska inte behöva släppa in lika många när vi för spelet större delen av tiden. I andra perioden sköter vi oss lite bättre men det är ändå Mölndal som gör första målet, 4-5 efter fem minuter. Robbans välbeprövade bössa replikerar dock snabbt och vi har 5-5 redan en minut senare. Efter att Niklas fixat en utvisning till vår favör ges även PP-femman chansen att ta ledningen åt Hovås, något som de också gör genom Mats på pass från David när klockan står på 10.51. Nu börjar det tunga Hovåsmaskineriet rulla igång och John fullbordar sitt hattrick när han gör 7-5 på pass från Mats. 8-5 görs sedan av Gustav efter en riktigt snygg genomskärare av Robban. Tyvärr får Mölndal lite häng när de gör 8-6 med 20 sekunder kvar av perioden, en sekvens där undertecknad och Gustav agerar mycket passivt då vi tror att Mölndalsspelaren är klart i målgården i avslutsögonblicket, domaren verkade dock inte vara överens med oss…

I tredje gör vi lite förändringar. Pajen kliver in i kassen istället för Peter och Calle Vestin får testa om han är helt återhämtad efter sin handskada som han drog på sig tidigare under säsongen. Pajen gör under perioden en kanoninsats och är en stor anledning till att Mölndal inte tilläts komma närmare i målprotokollet. Därför kändes det aldrig riktigt oroligt, utan vi kunde segla iväg och segern blev till slut rätt trygg trots vår kaosartade förstaperiod. Våra målskyttar i perioden blev Robban som även han ville göra hattrick, Kakan som drog på med ett slagskott i nättaket samt John som ville slå Robban i målprotokollet genom att göra sitt fjärde för dagen. Dagens slutresultat blir 11-7, segertåget rullar vidare!

Dagens omnämnanden:

+ Starka insatser av andra- och tredjefemman som idag täckte upp när första hade en tyngre dag.
+ John som enligt min åsikt har förtjänat en ketchupeffekt i målkolumnen efter flera starka insatser under säsongen.
+ Dagens insats i sekket, där totalt fem stycken Hovåsspelare höll i spakarna någon gång under matchen.
– Undertecknads minne av målen från matchen.. uppmanar trogna följare att se oss på plats nästa gång!

Framåt!

/#47 Olsson