Nytt år ger nya möjligheter sägs det. Det gäller även vårt kära Hovås som under första halvan av 2017 kan följa upp den fina höstsäsongen med en förhoppningsvis än starkare vårsäsong. I första matchen för året besökte vi Surte i Bohushallen, ett Surte som vi besegrade med de komfortabla siffrorna 9-5 hemma i höstas. I denna match gavs även våra nyförvärv Simon och Robban en första chans att glänsa i Hovåströjan i seriespelet, kul med debutanter!

Inledningsvis verkar de för dagen grönklädda Hovåsgubbarna inte helt vakna. Detta är även något som Surte utnyttjar när de tar ledningen med 1-0 redan efter 1.47 genom ett kliniskt avslut i krysset från höger. Målet verkar dock vara en bra väckarklocka för våra gubbar som genast skärper till sig. Utdelningen kommer också efter fem minuters spel när Robban väggspelar på mittplan med en, för undertecknad, oidentifierad gubbe innan han stänker in den från högra tekningscirkeln som man skulle säga i hockey. Grattis till första kassen Robban! Assen kan möjligtvis ha varit Holsts eller Simons, det officiella matchprotokollet som levererades var tyvärr inte tillräckligt bra. Hur som, vi tuffar på vidare och får återigen utdelning efter 8.03 när vi bryter förtjänstfullt på egen planhalva och kontrar in den, målskytt är än en gång Robban. Efter detta håller vi i spelet ett tag men tyvärr tar hemmalaget över taktpinnen sista 6-7 minuterna.

Andraperioden är väl egentligen något man som Hovåsanhängare helst vill glömma. Den enda egentliga ljusglimten var att Robban fick fullborda sitt hattrick efter att Holst slagit en eminent crosspassning över hela banans bredd till nämnde Robban som utnyttjar sin redan legendariska Bazooka. Surte gör sedan 2-3, 3-3 och 4-3 innan perioden är över. Det skulle lätt kunnat ha varit ett gäng mål till om vi inte haft den ständigt unga Peter som slips.

Inför tredje pratar vi om att det är gott om tid kvar och att det är dags att spela lite enklare, framför allt i uppspelen. Vi inleder också bra, sätter några enkla uppspel och kommer in i det. Utdelningen kommer också när vi gör 4-4 redan efter 3.27, alltid gött med en snabb kasse vid underläge i sista perioden. Det är John som driver upp längs högerkanten och levererar ett inspel nära mål till Calle Vestin som drar fram likt en ångvält och rakar in bollen. Det märks att grabbarna är heta nu, kanske lite för heta skulle det visa sig. Vi drar nämligen på oss en tvåa för 6 man på plan 8 minuter in i perioden. Boxplayspelet är dock riktigt bra, Peter ser de flesta skotten och gubbarna sliter exemplariskt. Tyvärr får Surte utdelning direkt efter boxen, 5-4 görs 10.03 in i perioden efter ett lågt skott utifrån. Vi gräver dock inte ner oss utan kvitterar tämligen snabbt. Kakan drar till med ett slagskott från höga slott som sitter fint nere i vänster gubbhörn, David får assen till målet som görs 11.49. Skönt för Kakan som haft en rad chanser tidigare i matchen. Det är nu rejäl nerv i matchen och den gamla klyschan Hawaiispel kommer väl till pass. Surte är dock lite väl heta mot slutet och drar på sig en tvåa för hårt spel. Det efterföljande PPt är riktigt vasst och målet kommer snabbt, än en gång av Robban! Kort efter har vi även inne en boll till efter att David haft en egen uppvisning, målet döms dock bort av oklar anledning. Istället får vi kriga hårt avslutningsvis för att freda den egna kassen, något som vi lyckligtvis klarar. Slutresultatet skrivs till 6-5 och lördagkvällen är räddad!

Matchens extraplus:

+ Debutanterna Simon och Robban som båda gör bra insatser. Fyra mål av Robban, nothing to add!
+ Gustav som förtjänstfullt vikarierar som vänsterback. Tufft spel och bra pondus.
+ Peter mellan stolparna som ser ut att bli yngre för var match som går.

Framåt!
#47 Kalle Olsson