Efter en morgon med fokus på Storbritanniens utträde ur EU väljer vi nu att placera Brexit-nyheten i skuggan. Det är dags för vår egen version av uppdrag granskning där vi synar övriga klubbars hemsidor. Tanken är inte att hänga ut någon förening utan det enda vi värnar om är att skapa ett större intresse kring innebandyn i Göteborg. Och för det är en funktionell och uppdaterad hemsida mer eller mindre ett måste i denna digitala värld.

Innan läsningen tar vid varnar jag för att vissa “sågningar”, om än ganska milda, kan delas ut. Försök att ta det på rätt sätt, vi vill bara läsa, och veta, mer om just er!

Poängskalan ser ut enligt nedan:
5 – Världsklass, eller i alla fall SSL-klass!
4 – Mycket väl godkänt, keep it up!
3 – Godkänt, men det finns absolut mer att önska
2 – Icke godkänt
1 – Skämshatten på för stunden, det är dags att vakna – året är 2016!
0 – Kommentar överflödig, ett hopplöst fall.

Dingle AIK
“Hemsidan” är mer eller mindre ett skämt får man lov att säga och det finns en anledning – allt som rör Dingle AIK finns nämligen på Facebook. Här är det helt annorlunda. Kontinuerliga uppdateringar, bilder och ett allmänt uppdaterat utbud för oss lycksökare som vill veta mer. Dingle levererar med folk i hallen och även på internet tack vare detta. Ett bra och tydligt exempel på att man faktiskt kan vara digital fastän man inte jobbar med en egen hemsida!

Marstrands IBK
Här finns det egentligen potential. Dessvärre duggar uppdateringarna alltför glest vad det gäller herrlaget, 5 inlägg sedan oktober är tyvärr inte godkänt. Litet pluspoäng att ett av de fem inläggen innehåller rörliga matchsekvenser men i övrigt lämnas mycket att önska. Fler uppdateringar hade gett ett högre betyg och tyvärr känns underlaget alldeles för tunt.
Betyg: 2/5

Pixbo Wallenstam IBF
Ja, vad ska man säga? Har finns egentligen ingenting att tillgå. Det är till och med svårt att förstå om de har en hemsida. Troligen har jag hittat rätt och vad som finns är ett inlägg från 2012. “Välkommen till laget.se”. Oavsett vad, och om Pixbos lag är ett utvecklingslag, borde något roligare gå att göra. Kan inte bli annat än bottenbetyg här.

Surte IS IBK
Utseendemässigt är det grått och skulle kunna piffas upp men innehållsmässigt är det mycket bättre! Efter ett par klick hittar vi referat från i stort sett varje match och det är ju så man vill ha det. Surte bidrar med sitt för att göra innebandyn i Göteborg mer intressant – fortsätt så! Om man ska vara kritisk då? Ja, ägna en timme åt att få upp någon logga och lite sköj. Det är som man säger, att man äter med ögat och då krävs det ett lyft!

Herrestads AIF
“Segelbåten från Marstrand som sjönk” är ett av de senaste inläggen. Det vittnar om glimten i ögat och att någon förstått vad som intresserar folk. Relativt långa och välskrivna inlägg kombinerat med intervjuer och dråpligheter. Jag får slå fast att här blir man glad när man tar sig en kik även om utseendet lämnar en del att önska. Förhoppningsvis kan det bli lite tightare mellan uppdateringarna, för när de väl läggs upp är de bra!

IBK Walkesborg 99
Mja, alltså. Det är lite uppdateringar men de innehåller just.. ingenting. Att kalla någon typ av resultatrapportering för ett referat är ett hån mot alla sportjournalister runtom i landet och det behöver vi inte hyra in Janne Josefsson för att konstatera. Mer finns att önska. Plattformen finns ju där, menar jag. Litet plus för att det – åtminstone till förra säsongens premiär – klipptes ihop en reklambanner.
Betyg: 1/5

Öckerö IBK
Förmodligen seriens häftigaste logotyp men det ger inte fem poäng. Vi måste även spana in vad innehållet säger. Och ja, innehållet är bra. Öckerö gör det väldigt bra när det väl uppdateras. Highlights från matcherna är en fröjd! Nu blev det sorti ur tvåan förra året och när man är inne i en negativ period brukar det även påverka intresset kring hemsidan. Förhoppningsvis kan det bli ett lyft nästa säsong då Öckerö bör tillhöra toppen.

Eken IBK
Det var nästan så att ni lurade mig Eken, men bara nästan! Det senaste inlägget är från mars 201och ja – det säger väl allt.

FBC Lerum
Lerum fick utmärkelsen årets föreningssida av Innebandymagazinet förra säsongen. Tveksamt kan jag säga, för ser man till deras division 3-lag finns det egentligen ingenting  att hämta. Ett kort standardinlägg som säger “Välkommen till er nya hemsida” lockar föga.

Hisingskärra IBK
Kärra gör det bra och uppdaterar ofta, bilder och mycket nöje. Att förvänta sig något annat vore också konstigt så de levererar helt i enlighet med vad de ska. Webbtv-sändningen som de gjorde förra säsongen är ytterligare ett tecken på det. Det enda som jag kan anse vara negativt är all reklam som dödar mig. Fine, det finns AdBlock och så, men ändå. Hur som helst är Hisingkärras hemsida ett bra och tydligt exempel på hur man faktiskt kan skapa ett större innebandyintresse. Nosar på en femma, men inte med reklam tyvärr. Keep it up!

Floda IBK
Ja men Floda då?! Här har det ju hänt något! Ett par inlägg från en tidigare död sida (tämligen oklart om den ens fanns..?) gör ju att det finns hopp om livet. Förhoppningsvis är det inget dödsryck utan en nystart! Att döma av vad som finns kan det bli bra så det blir roligt att följa utvecklingen.
Betyg: 3/5

Nå väl, det är väl dags att summera. Kort och gott finns det inom många lag/föreningar väldigt mycket mer att hämta. Betygen vi har satt kan vara lika okonsekventa som en domarinsats i vår vackra serie men det ger en fingervisning om vad utomstående tycker och tänker. Och som jag började inlägget med, ta det inte som en attack utan tänk kreativt och motbevisa betygsättningen istället! Vi vill väldigt gärna ha fel i det här avseendet och målet är förhoppningsvis samma hos alla. Mer innebandy är vad vi vill ha!

1 kommentar
  • David
    4:03 e m, juni 2016

Gott e de! Mycket trevlignläsning!