I nästa del av vår intervjuserie tar vi oss ett snack med en av våra målvakter, nämligen Peter Martinsson. 100% på såväl träning och match är devisen vi har fått lära av Peter och en mycket stor del till vår framgång får tillskrivas Peter tillsammans med Pajen.

Ny inför förra säsongen och serieseger direkt, vi når Peter påväg ut i Europa och i starten av sin försäsong. Vart i världen befinner du dig egentligen?
– Jag är just nu på väg ner till Kroatien. Racercyklar på taket. I skrivande stund på ett hotell i de sydliga delarna av Tyskland, bara några mil ifrån gränsen till Österrike. Byn heter Prien am Chiemsee. Först blir det cirka 10 dagar i Pulaområdet i Kroatien med sol och bad kombinerat med cykel- och löpträning. Sedan bär det vidare till Italien för att avnjuta ett par vingårdar.

Tidigare har du ju alltid varit Ale trogen. Vad fick dig att ta steget till Hovås?
– Ale la ner sitt veteranlag och de hade redan två målvakter till sitt seniorlag som de ville spela på. Jag kände att jag hade mer att ge och i min ålder har man helt enkelt inte tid att spendera den tiden på bänken. Det var mer eller mindre en slump att det blev just Hovås. Jag gav några andra lag chansen men det jag föll för var de bra träningstiderna samt lokalerna vi håller till i, sedan tyckte jag såklart att stämningen verkade bra och att själva laget såg intressant ut.

Förra säsongen slutade ju i serieseger och vi släppte in minst mål i hela serien, vad är du för din egen del mest nöjd med?
– Jag gillar att vinna och jag gillar att spela, träna mycket och så ofta som möjligt. Förra säsongen passade mig riktigt bra. Tyckte jag skapade ett visst lugn med mitt spel och tror jag är hygglig på att visa laget att det är allvar när man spelar och tränar. Ogillar om vi går in halvdant till träning eller match och försöker bidra till att det inte sker. Mitt egna spel är jag nöjd med, tyckte jag höjde min nivån i rätt matcher.

Du tränar mest av alla men är samtidigt faktiskt äldst i laget även om det är svårt att tro – hur orkar du och var får du all energi ifrån?
– Ja, det är väl kanske så att jag tränar på rätt bra. Sanningen är att man är tvungen att träna mer för att orka, och för att hålla ju äldre man blir. Tror dock att åldern spelar mindre roll, tycker man det är så kul som jag gör att stå i målet är det aldrig någon tyngd att träna. Sen får man så klart inse att jag närmar mig pension men ett tag till ska jag fixa.

Ett bevis på detta var ju att du även tränade med allsvenska IBF Göteborg förra säsongen. Vilka skillnader upplever du främst mellan en tisdagsträning med Hovås kontra IBF?
– Det är inte så stor skillnad för mig som målvakt faktiskt. Det går lite fortare så klart och alla är givetvis väldigt bra. Spelarna är grymt seriösa på alla träningar, alla kommer för att visa att just de skall spela nästa gång.

Så, vad väljer du? En träning med IBF eller Hovås?
– Allt går efter en striktare spelidé, på så vis är det lite tråkigare. I Hovås är det en annan charm, till exempel när samtliga backar helt plötsligt är bakom motståndarnas mål, centern passar på att byta och ingen annan tar hemjobbet. Då får man kämpa lite som målvakt!

Och som alla undrar, hur nära var du matchspel med IBF?
– Det kanske var ganska nära i slutet på förra året, hehe. Samtidigt hade jag då inte fått spela slutet för Hovås, så det var inte riktigt aktuellt. Hovås IBK är mitt lag nu.

Kommande säsong, vad vill du förbättra för din del och vad tror du att laget behöver bli bättre på?
– Jag ska träna på bra under sommaren, försöka köra lite extra med IBF om/när tillfälle ges. För min egen del bli bättre på att hålla mig sittandes och vara aktiv i kassen. Har ibland lätt att hamna på baken och bli passiv. Det, samt att jobba med att vara koncentrerad på bollen hela tiden och aldrig tappa fokus. Sett till laget behöver vi känna trygghet i det egna spelet. Jag tror att man kan i princip ha vilken taktik som helst, bara att alla drar åt samma håll och förstör vad man ska göra. Sedan är det viktigaste att man alltid ger 100% i alla lägen.

Avslutningsvis, hur går nästa säsong för Hovås?
– Nu när jag sett serien och vet vilka lag som är med. Vi har en god chans att placera oss bra. Mycket är upp till oss själva: träningsflit, hjälpa och stötta varandra. Tycker en bra och realistisk målsättning är att komma bland de fem första. Viktigt att visa tidigt att vi är svåra och slå. Ligger vi med i toppen efter jul kan vad som helst hända.

Med de orden tackar vi Peter för sin medverkan och önskar en god fortsättning på sin resa! Lite rolig kuriosa är att Peter tränar flest pass/vecka av samtliga i laget (vid eftertanke hamnar jag, inkluderat med matcher, på cirka 7 pass per vecka (!)) och bidrar stort – tillsammans med Pajen också såklart – att vi allt som oftast är mycket folk vid våra träningar! Ett mycket beundransvärt slit från en man som snart fyller halvvägs till 100 år!

Framåt Hovås!

• David
    8:51 e m, juli 2016

Riktigt Nice! Top 5 ska vi nog kunna klara!

• victor
    9:38 e m, juli 2016