Premiären står för dörren och i samband med det synar vi matcherna som går av stapeln till helgen. Det kommer i vanlig ordning att bli en svängig förstaomgång så det finns god chans till att våra scouter runtom i staden (med viss omnejd till Uddevalla och Munkedal) har sett fel på träningar och matcher.

Vad vi tror ser du här nedan, delar du inte åsikten? Nä, nä – släng en kommentar i sådana fall!

Dingle AIK – Marstrands IBK
En match där spåkulan säger en klar hemmaseger. Laddade supportrar och ett Dingle som får anses vara seriefavorit ska bärga alla tre poäng så som vi ser det. Inget skönodds, men en väl spelvärd spik till 1.65 gånger pistolerna.

Eken IBK – Hisingskärra IBK
Vidöppet säger vi. Ekenskolan är ingen rolig hall men det brukar göras mål i mängder. Rykten säger att Eken tappat tre vassa gubbar till Särö samtidigt som Hisingskärra, nykomling den här säsongen, fått in ett par starka förvärv. Vi tror att bortalaget drar det längsta strået och går vinnande ur kampen.

Pixbo Wallenstam IBF – Öckerö IBK
Här ska Öckerö, nedflyttade från division 2, bara vinna. Förvisso kommer Pixbo med all säkerhet mönstra ett starkt lag i form av 18 mycket löpstarka juniorer men rutinen ska tala i det här fallet. En spik på kupongen, enligt spåkulan.

FBC Lerum – Floda IBK
Lerum vet man aldrig var man har, men de brukar oavsett hur lite de tränar, hur få de än är, vara väldigt svårslagna. Seriens kanske bästa spelare återfinns i laget genom Christoffer Lövström som trots lockelser från andra klubbar ser ut att bli Lerum trogen. Kollektivet får kliva fram om Lerum ska ta tre poäng och Mr Lövström, med en Thailandsresa i bagaget, behöver kliva fram. Floda då? De har träningsspelat flitigt och kommer vara starka. Vana vid spel på minimal plan och ryktas ha ett par fina förvärv. Vem fan vinner då? Vi ser Lerum som knappa favoriter om Lövström spelar. Om inte är det Flodas show rätt igenom.

Mölndals Övre SK – HAIF/IBF Walkesborg
Här står det sammanslagna Uddevalla-laget Walkesborg som stor favorit utan tvekan. Vi har inte hört så mycket om dem mer än att de ryggade oss på sociala medier. Å andra sidan har vi hört än mindre om Mölndals Övre. Viss skrällchans kan finnas om Mölndal lyckas öppna stark med sina hockeymoves och sedan stänga igen butiken. Vi tror dock att Herrestad/Walkesborg bärgar hem tre pinnar direkt.

För att vara med och leka behöver du skapa ett konto under “Bettinghörnan” i menyn. Allt är givetvis gratis och det här är en idéel satsning från oss till er. Det innebär att oddssättningen kan vara helt åt helvete men vi ser samtidigt det roliga i att främja innebandyn runtom Göteborg. Tack och förlåt!

Framåt Hovås!