Efter lång väntan var det under söndagskvällen äntligen dags att inleda seriespelet. För motståndet stod det unga Pixbo Wallenstam IBF som ofta burkar spela med mycket fart under fötterna.

Inför matchen pratade vi om att direkt ta tag i stafettpinnen och inte bjuda in Pixbo i matchen. Vi inledde på tre fulla femmor och med en tillfrisknad Peter i kassen. Mer eller mindre omgående lyckas vi få grepp om matchen och Kakan är redan i första bytet nära att göra 1-0. Säsongens första mål låter dock vänta på sig trots ett gäng lägen men 12:35 lyckas Mats, på pass från Tobbe, sätta 1-0. Därefter får vi vittring på fler mål och kan mer eller mindre omgående gå ifrån till 2-0 och sedan 3-0. Innan perioden är slut har Pixbo också fått reducera, 3-1 i paus.

Matchens andra period börjar med att vi får spela med en man mer sedan Simon fått en rejäl tryckare i ryggen. Efter ett skott i burgaveln från Kakan kan Gustav sprätta in bollen och 4-1 är ett faktum. Skönt att få utdelning direkt i spel 5-mot-4.

8:10 är det återigen dags för Mats att lossa skott och då blir det mål, 5-1. Efter det drar Pixbo på sig ännu en utvisning sedan Simon återigen fått en rejäl tackling i ryggen. 14 sekunder i numerärt överläge och sedan är bollen i mål och på resultattavlan står det 6-1.

Perioden löper sedan på och vi har helt klart bud på fler mål men lyckas inte få in bollen. Även med sex gjorda mål känns det som att vi inte var fullt så effektiva som vi faktiskt kan vara, men vi gör helt klart jobbet som krävs. Inför tredje perioden är resultatet fortfarande 6-1.

Matchens sista period börjar med att Pixbo får reducera innan John gör sitt första mål för dagen (7-2) med sin nya, stekheta, Oxdog-sticka. Pixbo kör sedan fullt ut på vad de kan: det vill säga att springa snabbt och mycket. Detta resulterar i att det blir väldigt mycket halvchanser åt båda håll (läs: Hawaii-lir). 12:20 får Pixbo utdelning och gör 7-3 men det dröjer bara två minuter innan Theo gjort sitt första mål i Hovås-tröjan genom sitt 8-3-mål. John avslutar sedan dagens skörd vilket innebär ett slutresultat som säger 9-3.

Summerat tycker jag att vi gör en bra match efter förutsättningarna. Vi har inte haft en bästa säsongsinledningen vad det gäller träning men jag tycker att vi hanterar dagens match med bravur. Känslan är även att vi har väldigt mycket mer att ge och det bådar gott inför framtida matcher. Peter ska även ha en stor eloge som – trots febersjuka i helgen – gör en mycket stabil insats i målet. Kudos.

Även om smällarna inte är så trevliga lyckas även Simon få med sig två (tre) utvisningar där vi i PP får utdelning i båda. Rivigt värre och full kareta, det är så det ska se ut!

Hela matchrapporten hittas här.

I veckan tar vi nya tag med två träningar innan Eken väntar tidigt nästa söndag!

Framåt!