Efter segern mot Pixbo under förra helgen var det dags att bekänna färg med ett nytt, trimmat, Eken IBK. En tidig match (10:00) och vi möttes av en idrottshall som överlevt en rejäl omgång guldkonfetti under gårdagen. Uppvärmningen blev således städning vilket STS (Student Travel Schools AB) kommer få ett fint mail senare om idag.

Nog om det, det spelades ju match också!

Tre starka femmor mönstrades med Peter som sista utpost i mål. Både vi och Eken började piggt trots den tidiga matchstarten och efter ett par trevande byten inledningsvis kunde vi ta kommandot över spelet mer och mer. 03:21 ringde det för första gången i motståndarnas mål sedan David från kanten avslutat lurigt. Därefter rullade det på och vi hade bud på mer mål. Utdelningen kom ett par minuter senare och John kunde rida vidare på Oxdog-effekten med sitt första mål för dagen. Matchuret på 06:56. Redan i efterföljande byte var det dags för åter ett Hovås-mål och 3-0 kom genom dagens debutant Julius Bengtsson som prickade in bollen bakom Ekens målvakt. Kort och gott fortsatte vi trumma på, även om det lugnade sig lite på målfronten. 4-0 kom efter 11:29 och innan perioden var över hade vi även gjort 5-0. Starkt jobbat.

Period 1

Inför matchens andra period handlade mycket om att inte bjuda in Eken i matchen igen. Vi gör ett par bra, defensiva, första-byten och kan även spela av ett boxplay där Peter bommade igen totalt. Efter att vi kommit i fas på nytt börjar vi även producera framåt: från 5-0 går vi ifrån till 9-0 på cirka 13 minuters spel. 18:21 gör Eken sitt första mål för dagen (9-1) men innan perioden tagit slut har vi markerat vårt revir och smällt dit 10-1. Paus.

p2

I tredje perioden flyttar Eken upp mycket folk framför kassen och låter sina backar + bågspelare skjuta. Med +9 mål i ryggen blir det av den anledningen kanske inte vår spelmässigt bästa period men vi försvarar oss bra. 10-2 kommer förvisso men vi gör snabbt 11-2 samt 12-2. I matchen sista sekunder får även Eken tröstmåla in 12-3 innan slutsignalen tar vid.

p3

Summerat gör vi en riktigt bra match och nyckeln är verkligen att vi arbetar hårt i defensiven och sätter vårt försvarsspel. Glädjande idag har vi även börjat avsluta mer och i rätt lägen vilket gör att vi producerar mer framåt. Peter agerar med stor pondus i målet och för min egen del upplever jag en stor trygghet även de stunderna våra motståndare har sina anfall.

Extra roligt att Julius får en fin start i Hovås-tröjan och sätter sitt första mål i klubben.

Som helhet gör vi en klockren match lagmässigt och det känns som att alla lagdelar jobbar och arbetar för varandra vilket krävs för att vi ska vinna fler matcher framöver. Just nu har vi hittat en riktigt bra balans. Ett extra individuellt beröm går till firma Kakan + David som gör en riktigt fin match. 3+3 från Davids klubba och 1+3 från Kakans.

I veckan tar vi nya tag med lite udda träningstider på grund av att Thåström spelar i Lisebergshallen. Det innebär att vi tränar redan imorgon måndag i Gamlestadshallen klockan 21:00 samt torsdag i Valhalla (19:30) tillsammans med Guldheden.

Framåt!

1 kommentar