Alléhallen – denna hatkärlek. En av västra Sveriges minsta hallar men samtidigt en av de roligaste att spela i. I hallen, utöver oss, Floda som i vanlig ordning är ett gött gäng med finess i sin innebandy. Det var uppdukat för en tuff kamp med mycket fart och fläkt kort och gott.

Matchen började bra sett ut vår synvinkel. Efter 5:06 har Tommy dunkat in ett direktskott från sin kant på pass från Erik i hörnet (eller var det David? Protokollet ljuger väl aldrig..?) och vi har ledningen med 0-1. Floda är dock inte sena att kvittera utan det dröjer inte mer än en minut, 6:15, tills de har kvitterat. Trots den målrika inledningen uteblir målskyttet tämligen länge därefter. Det är först när Floda får chansen i PP som de gör 2-1 och då står klockan på 17:27. Kort senare åker Floda på  en tvåa och vi kan kvittera till 2-2 genom David som bågskjuter in bollen. Periodpaus och oavgjort.

Den andra perioden börjar svängigt och vi åker på en utvisning efter 3:48. På frislag, och två sekunder senare, har Floda hängt in bollen i mål. 3-2. Kanske var det nyttigt för oss, jag vet inte. Men efter det målet spelar vi upp oss markant. Det ger också utdelning. Vi vänder totalt och gör fem raka kassar och går ifrån till 3-7 innan periodpausen är kommen. Starkt jobbat, minsann!

Den tredje och sista perioden väntar vi oss att Floda ska anstorma oss. Det börjar förvisso bra för dem då de efter 9 spelade sekunder av perioden reducerar till 4-7 men sedan vaknar vi till igen. 33 sekunder in gör Holst sitt tredje för dagen och vi är framme vid 4-8. Floda kan sedan i sitt fjärde PP för dagen vittja målburen på nytt men närmare än så kommer de inte idag. Vi gör två mål innan perioden är över och vinner med 5-10.

Summerat är det full rulle som gäller när man spelar i Alléhallen. Ibland är det väl mycket hawaii men det är fantastiskt kul att spela. Idag går vi inte heller bort oss som vi gjorde senast vi var här och spelade vilket känns bra. Ingen faller heller ur ramen utan vi slutför matchen på tre femmor så som vi började. De som idag förtjänar extra beröm ur min synvinkel är Holst som från ingenstans smäller dit tre bollar – fortsätt spring rakt och skjut! Gustav ska också ha en extra eloge för sin insats idag där han egentligen är överallt, såväl defensivt som offensivt. Gött jävla jobb!

Sex poäng på två matcher känns dessutom ljuvligt! Det kommer fortfarande att bli en väldigt tuff säsong men jag tycker att vi känns hetare för varje period som går vilket är tacksamt för mig. Vilket antiklimax om det var åt andra hållet..

Nästa helg väntar Marstrands IBK hemma i Lisebergshallen. Det mina vänner, kommer bli en match där det går undan och jag hoppas att vi redan på tisdag börjar ladda inför den!

Sist men inte minst ett tack till våra motståndare för dagen – Floda IBK – för ett lika trevligt möte som alltid. Ger också en plusstjärna till domarna som jag tyckte skötte sig bra under eftermiddagen!

P.S. inget av ovanstående är korrekturläst så jag reserverar mig för felskrivningar i vanlig ordning!

Framåt Hovås!

/#22 Coach