Under tisdagen spelades säsongens fjärde match mot Svartedalen. Trots en uppvärmning som kanske var lite rörig var känslan fin inför de stundande 60 minutrarna. Ludde Parkedal var på plats i sekretariatet, domarna kom i tid och från första sekund kändes matchen som vår.

Joel mönstrades i mål och mest anmärkningsvärt för dagen var att Mats tog steget upp i planen och spelade forward med Kakan.

Efter att ha värmt under de första byten kom dagens första mål efter drygt fem minuters spel. John kunde, på en retur, stöta in bollen och 1-0 var ett faktum. Därefter trummade vi på bra. Gurra hängde 2-0 med ett klassiskt bågskott. Kakan gjorde sedan 3-0 i PP innan han själv kontrade in 4-0 i boxplay innan perioden var över. Ledning med 4-0 i paus kändes bra, även om vi i vissa lägen tappade lite enkla bollar på mittplan som öppnade upp för onödiga kontringar bakåt.

Den andra perioden började egentligen på samma vis: vi fortsatte att producera framåt. Efter fem minuter hade vi 6-0 på tavlan. Därefter var det ett ganska öppet spel framtill ett par minuter återstod av perioden. Svartedalen kunde då på 20 sekunder reducera dubbelt, till 6-2, innan Mats halvzorrade in bollen till 7-2 innan periodslutet.

Svartedalen började bäst i period nummer tre och fick utdelning efter tre minuters spel. Det skulle dock inte dröja länge innan vi dödade matchen. Med två snabba mål gick vi ifrån till 9-3. Därefter fortsatte vi vårt spel, med försök till lite extra fokus att inte tappa boll i mitten samt skapa onödiga kontringar. Vi bättrar oss på den biten, och matchen slutar med vinst 12-4.

Vad vi ska ta med oss från igår är framförallt viljan att göra mål och producera, men även att vi täpper till bakåt. Bäst på plan i mina ögon var firma Olle/Philip som tillsammans med sin kedja inte släppte in något mål bakåt. Tumme upp till er! Även pluspoäng till Joel som gjorde ett par riktigt vassa räddningar när vi tappade markering inne i slottet.

Vad vi ska tänka på framöver, och när matchspelet kommer igång, är att vi måste våga stänga matcher genom att inte blotta oss bakåt. I vissa stunder, bland annat i PP, spelar vi alldeles för svårt samt att vi sticker rakt på mål när vi kan hålla i bollen och rulla ut motståndarna.  Självfallet förstår jag också att det blir så när man leder, och matchen känns vunnen, men till seriestarten ska vi försöka att vara mer tänkande – så att vi inte riskerar enkla baklängesmål.

Sammantaget tycker jag ändå att vi gör en bra match. Vi spelar hela tiden på tre femmor och jag tycker att tempot var bra. Det märktes att vi var lite ovana att få ha så mycket boll jämförelsevis med Björnslaget, men som jag önskar ska vi spela med ett stort bollinnehav och det var en nyttig match på så vis.

Nästa vecka kommer vi att fortsätta träna uppspel men även frislag i de olika formationerna. Seriepremiären är inte långt bort, och då ska vi vara redo.

Gårdagens poängmakare presenteras nedan:
Mats: 3 + 1
Kakan: 2 + 2
John: 2 + 0
Kristoffer: 2 + 0
Martin: 1 + 1
Victor: 0 + 2
Gustav: 1 + 0
Pelle: 0 +1
Tobias M: 0 + 1
Philip: 0 + 1

Må väl, så ses vi på tisdag 19:30!

/Coach