Under de smått sena timmarna på tisdagskvällen – matchstart 20:30 – spelades säsongens andra match mot Hisingskärra IBK. Det var en upplevelse, dock kanske inte världens bästa. Det var ett tämligen trött gäng som ställde sig på banan och i ärlighetens namn stämde inte särskilt mycket och våra motståndare var bättre än väntat. Det farliga mentala spelet, som det så fint kallas. Vi tar det dock från början.

Matchens första period började positivt även om spelet inte stämde fullt ut. Vi tar ledningen efter 4:59 genom Robban som direkt gör mål på sin gamla klubb. Därefter böljar spelet fram och tillbaka och Kärra har ett par kontringar som räddas genom Pajen. 1-1 kommer efter 9:44 innan vi tar ledningen igen efter 13:15 genom Kakan. Kanske läge att trumma på och trampa ifrån men icke denna dag. 2-1 blir 2-2 med dryga minuten kvar att spela av perioden men det slutade inte där. Vi tar revansch och Robban gör sitt andra för dagen med 1 sekund kvar och vi har, trots allt, ledningen med 3-2 i paus.

Inför andra är vi samtliga överens om att vårt spel inte riktigt stämmer och att vi tar alldeles för många felbeslut. Till en början av perioden ser det bättre ut och vi kan gå ifrån till 4-2 och sedan 5-2. I vanliga fall brukar det vara starten på en urladdning men vi lyckades inte få igång maskineriet den här matchen. 5-2 blir 5-3 men vi lyckas trots allt göra 6-3 innan det är dags för pausvila.

Matchens tredje period börjar tyvärr åt helt fel håll. Efter ett bolltapp i offensiv zon kan Hisingskärra på nytt reducera med ett skott utifrån och de har 6-4 redan efter 18 sekunder. Vår oskärpa fortsätter och 6-5 är ett faktum 12:26 och 14:09 är resultatet oavgjort, 6-6.

De sista fem minuterna tycker jag att vi spelar upp oss något. Vi tar jobbet och skapar också fler lägen även om bollen inte vill leta sig in i nätet. Hur som helst ska vi gå lyckligt lottade ur matchen. Med 50 sekunder kvar åker Kärra på en tvåa och i efterföljande PP kan vi avgöra matchen när klockan står på 19:51 och det är Robert Rosenquist som återigen hittar nätet. Släkten är värst, som det sägs.

Vi vinner matchen med 7-6 men jag tror inte att det var någon i Hovås-lägret som var nöjd. Tyvärr kommer vi helt fel in i matchen från start och vi skänker bort alldeles för många bollar i form av att skjuta när vi ska passa och tvärtom. Dessutom får vi inte alls upp tempot om man jämför med Öckerö-matchen och det kändes genomgående som en “seg” match från vår sida. Hur som helst, jag ska inte vara för negativ för jag vet att vi kan så mycket bättre. I slutändan är det resultatet på tavlan som räknas och vi reder – efter mångt och mycket – trots allt ut situationen. Det är vad vi får ta med oss, att vi plockade tre pinnar och inte en. Det ska även sägas att Hisingskärra gör en bra match och har en hel del fina kontringar emot oss tack vare tidigare nämnda problem för dagen.

Matchens pluspoäng går till:
Robban – 3 kassar och det är ändå i underkant.
David – 5 assist, det är bara att lyfta på hatten!

Nästa vecka tar vi nya tag inför Pixbo-matchen som kommer kräva så mycket mer! Förhoppningsvis kan vi få ur oss den frustrationen som infann sig i tisdagens match gentemot dem!

Det kommer bli en liten uddavecka då vi tränar i Lisebergshallen både tisdag och onsdag. Tisdagsträningen är 19:30 precis som vanligt och på onsdagen tränar vi 20:00 – 21:30 i Lisebergshallen.

Framåt!

/#22