Minns ni Glenn Hysén och hans spektakel borta mot Kalmar FF då han spoilade nyheten om att “Tobbe é klar”? Jag hoppas det, om inte annat se det! Vi har tyvärr inte fått tag i Glenn för något utlåtande men vi kan slå fast: Calle é klar!

Det är den 29-årige Calle Vestin som blir klubbens första nyförvärv då han ansluter från förra, och årets, seriekonkurrenter Hisingskärra IBK. Tidigare har han även representerat Högsbo Allmänna IK i Göteborg men har främst, likt många i klubben, ett starkt band till Småland då han är uppvuxen i Oskarshamn.

En av de främsta sidorna som vi redan har fått se är vinnarkulturen och det fysiska spelet som Calle bidrar med. De senaste säsongerna har vårt tillskott främst huserat på backplats men även i rollen som forward. Vi har givetvis tagit ett snack med Calle för att veta mer!

Nå väl, vad var egentligen ditt första intryck av folket i laget?
– Mitt första intryck var att det verkar vara ett gött gäng med mycket smålänningar! Väldigt positivt, men kanske något negativt om man skulle behöva låna pengar..
Beskriv dig själv som spelare? Gärna på, och utanför, planen?
– Som spelare är jag relativt lugn och trygg med boll, gillar även att spela aggressivt utan boll. Utanför planen kan man enkelt summera det hela som en svärmorsdröm: snäll, söt och fantastiskt nöjd med livet!
Och om vi fortsätter att spinna vidare på innebandyspåret, vilka är enligt dig dina styrkor och kanske svagheter?
– Min fysik och min räckvidd ligger i topp, sedan är jag en av Sveriges bästa straffskyttar. Dock enligt sjukt osäkra och obekräftade källor. Gillar att snacka mycket på planen men alltsomoftast är det också fair ska tilläggas, kan väl ibland ha lite delade åsikter med mina lagkamrater om vad som är en nödvändig och icke-nödvändig tvåa på botbänken!
Något annat du vill förkunna?
– Kan vara att jag blir rätt sur om jag förlorar..
Sist men inte minst, vad har du för målsättning säsongen 2016/17?
– Jag är ju, som sagt, en dålig förlorare så jag hoppas ju såklart vinna alla matcher så jag slipper vara sur. Det hoppas jag hela laget också vill.

Styrelsen kommenterar:
– För vår del, och av det vi hittills har sett, kommer vi ha stor nytta av Calle. I synnerhet i det defensiva spelet får vi ytterligare konkurrens och kraft i form av en stabil spelare. Vi har egentligen saknat den spelartypen sedan en annan smålänning, Andreas Engdahl, la klubban på hyllan och vi ser givetvis fram emot att lära känna Calle mer framöver!

I dagsläget står det inte klart vilket tröjnummer vårt senaste tillskott kommer att bära utan det får framtiden utvisa.

Framåt!

• victor
    9:15 e m, juni 2016

John L har jag hört ska vara tät.. så den delen är nog inget problem ;>

lycka till annars 🙂

• David
    10:05 e m, juni 2016

Victor, brexit sabbade Johns drömmar! Men jag hittade en röding i träningsväskan jag kan låna ut för en ok ränta!

• Anonym
      11:37 f m, juni 2016