Det har varit en lång tystnad här på hemsidan, faktiskt alldeles för lång.

I samband med årets styrelsemöte antog jag och Kalle uppgiften att bringa liv i hemsidan igen och vi börjar nu. Kanske blir det inte lika fylliga rapporter, men vi ser ett större värde av att synas och försöka bidra till ett ökat engagemang runtom innebandyn i Göteborg.

Sedan årsmötet i slutet av maj framtill idag har det hänt en hel del.

Fem nya spelare är klara för oss inför nästa säsong och av dessa fem nya spelare har vi fått in två riktigt stabila och beprövade målvakter i form av Anders och Robert. Utöver det har vi även gjort klart med unga Sebastian som vänder hemåt Göteborg efter tre års studier i Grums och utmanar som junior och framtidslöfte i sammanhanget. Förra säsongen hade vi endast en (!) licensierad målvakt i form av Peter samt på slutet Patrik som gjorde ett fint inhopp. Det känns tryggt och stabilt att vi numera är tre så att vi blir mindre sårbara på den kanske absolut viktigaste positionen.

Gällande utespelare har Adam Barrdahl samt Aleksander Pekkala, båda med förflutet i Linköpings Universitet AIF, tillkommit för att leverera fräscht blod. Extra kul är att Adam, likt ett flertal spelare i laget, ursprungligen kommer från Småland och Växjö.

Utöver helt nya spelare får vi tillbaka Fabian som tyvärr gick skadad stor del av förra säsongen och i mina ögon får klassas som ett mjukt nyförvärv. Vi hann se lite av Fabians äckliga volley’s förra säsongen (ja, skrämmande kombination i spel med Holst och Ek under en kort tid) och i den soliga spåkulan ser vi stordåd säsongen 19/20! Det ryktas även om att Stefan “Laser-Stefan” Roth närmar sig comeback med en nyinköpt Jolly-sticka. Fortsatt rapportering rörande eventuell Jollyklubba följer givetvis. Sist men absolut inte minst har vi vår juvel Petter påväg tillbaka efter sitt brutna nyckelben som han ådrog sig december förra året. Med det i åtanke är min känsla att det kan bli en riktigt rolig säsong.

Glöm inte heller att Anders “Kakan” Fröderberg åldras lika fint som Roger Federer, Ek har solbrända baksidor och David alltid är i form efter en Redbull!

Hybris undrar ni? Ja, såklart! Förmodligen hinner säkerligen två-tre spelare, på klassiskt Hovås-manér, skada sig innan det är dags att spela Björnslaget men att drömma är aldrig fel!

I årets upplaga av division 2 ställs vi mot nedanstående gäng:
Burås IK, FBC Sisjön, Herrestads AIF Rockets, IBF Backadalen, FBC Partille, Guldhedens IK, Lindome IBK, Landvetter IBK, Stenungsunds IBF, Frölunda IBK & IBK Göteborg.

Som vanligt är det bara Guldheden vi har koll på och Jeppe när du läser detta kan du väl se detta som en informell inbjudan om träningsmatch. Vore finemang med två matcher i år kanske?

För vår del blir det en ny bekantskap i FBC Sisjön som förmodligen är ett ungt och löpstarkt lag. Rockets mötte vi då de vann division 3 och vad som återstår av det laget idag har vi ingen aning om men det vi hoppas är att de bjuder in till en härlig publikmatch!

Inom kort kommer vi presentera våra nya spelare mer ingående och vi fortsätter vår jakt på Mr X som vi hoppas kunna ropa hem innan säsongen står för dörren på riktigt.

Tills dess njuter vi vidare av sommaren och hoppas att solen håller i sig!

Framåt!

#22 Martin Jagbrant

1 kommentar
  • Peter Martinsson