Öijareds Golfklubb var platsen för årets upplaga av Hovåsgolfen. 12 tappra krigare kom till spel och det var en häftig kamp som utspelades över de 18 hålen. I scrambleupplägget ställdes 6 stycken lag mot varandra och det var i korta drag spel två och två där den “bästa bollen” var den som det spelades på.

Inledningsvis bubblade nerverna märkbart. Niklas Ek höll på att lägga av en kula mot tillhörande hotell istället för mot green och Gustav Ståhl höll senare på att träffa Niklas med en boll i skallen. Huruvida det sistnämnda stämmer låter vi vara osagt då vittnesuppgifterna vacklat. Nå väl, ingen skada skedd.

I de olika laguppställningarna såg det ut på nedan vis:

Calle Vestin
Gustav Ståhl

Mats Johansson
Niklas Ek

Per Jonsson (med ett tidigare förflutet i klubben)
Kalle Olsson

David Johansson
Martin Jagbrant

John Löfström
Anders Fröderberg

Simon Walan
Ludwig Parkedal

Efter 18 långa hål kunde vi konstatera  att firma Ståhl/Vestin tämligen enkelt tagit hem dagens pokal. En imponerande jämnhet låg till grund för detta och för en som gick bredvid hela dagen kan man inte annat än avundas segern. Det såg ju så jävla enkelt ut precis hela tiden. Troligen lades grunden redan vid hål ett där Gustav då var nära att pricka Ek och fick honom ur balans. Taktiskt, säger vi på redaktionen. Calle hade även klätt upp sig som ett riktigt proffs fastän hans karriär på golfbanan startade under försommaren.

Sämst i årets upplaga – men redan fokuserade på revansch 2018 – var undertecknad tillsammans med David Johansson. Totalt försvann ett 20-tal bollar och frustrationen växte. Som tur var hade dagens lekledare – John Löfström – tänkt till kring dagens priser och förlorarlaget tog hem två paket bollarsom plåster på såren efter denna förnedring.

Inför 2018 är numera Gustav och Calle ansvariga och rykten placerar oss i östkustpärlan Oskarshamn. Snabb Wikipedia-fakta ger utomstående denna information om orten: “Oskarshamn är en tätort och centralort i Oskarshamns kommun, Kalmar län, belägen vid Döderhultsviken i norra Kalmarsund.”. För den historieintresserade så heter orten Döderhultsvik (ursprungligen Duderhultevik) vilket är det gamla namnet på Oskarshamn, från tiden innan orten fick stadsrättigheter. Ursprungligen ett fiskeläge i Döderhults socken blir orten år 1646 upphöjd till köping genom resolution av drottning Kristina.

Med golfen avklarad är det nu full fokus på innebandy som gäller. Nästa helg spelas Björnslaget och innan dess har vi två träningar i veckan. Tisdag 20:00 i Gamlestadshallen samt onsdag 18:30 i Nya Pjäshallens A-hall.

Framåt!

1 kommentar
  • Peter martinsson
    12:28 e m, augusti 2017

Tack för en trevlig läsning och grattis till segerherrarna.