Försäsongen är efter matchen mot Varla IBK avslutad och nu återstår drygt en vecka innan det är dags för seriepremiär mot Lindome IBK. Innan vi fokuserar på framtiden backar vi bandet lite och tar det från början.

Årets säsong drog igång i början av augusti och inledningsvis var det (möjligen som en följd av pandemin eller den extremt sena sommaren) en ganska skral grupp spelare som kom igång. Närvaron har stegvis ökat och i början av september var det dags för Björnslaget där samtliga gruppspelsmatcher slutade med vinst för Hovås men i kvartsfinalen mot Eslövs IBF tog cupen, tack och lov för många, slut.

I Björnslaget fick vi äntligen se en av årets nykomlingar i laget, Lucaz Lange (bilden nedan), i spel trots en tämligen sliten fot. Det blev drygt en match spelad men vi fick tydligt se den kapacitet som finns i den lilla teknikern från Eskilstuna – ett friskt tillskott i årets upplaga av Hovås IBK!

Lucaz Lange (ny från Torshälla IBK) i debuten för Hovås IBK.

Torsdagen efter Björnslaget var det återigen dags att ta på sig det alldeles orangea matchstället för ny träningsmatch mot våra seriekollegor Frölunda IBK. Vi kom till spel med två femmor då det i kölvattnet av Björnslaget härjade sjukdom i laget (nej, ingen Corona) och den relativt slumriga matchen slutade med förlust.

Ett vanligt år hade försäsongen varit slut sedan länge men som de flesta upplevt är 2020 inget vanligt år. För vår del har det inneburit att vi radat upp träningsmatcher. Totalt sett, inklusive Björnslaget, har vi spelat sju matcher vilket utan tvekan är ett rekord för Hovås IBK.

I torsdags tog vi pulsen på Ale IBF där vår gamla målvakt och vän, Peter Martinsson, numera återfinns och ger ljud i skällan trots sina 54 år fyllda. Återigen ställde vi tämligen nya formationer på planen och det var en väldigt blandad nivå på matchen som kantas av mycket slarv och ett ganska svagt fokus om man ska vara lite kritisk. Efter den första perioden är vi i underläge men vi tar oss i kragen i matchens andra period och vinner denna med 6-0 (?). I sista känns det som att vi är lite nöjda med utvecklingen i period två och vi går ner oss lite igen vilket leder till att Ale får in ett par bollar. I slutändan vinner vi matchen med 7-5.

Under lördagen spelades slutligen vårt genrep mot Varla IBK i Kungsbacka. Matchen drog igång i ett fint tempo och det var Varla IBK som positionerade sig i förarsätet och gick ifrån till 2-0. Därefter jobbar vi oss in i matchen och går ifrån innan vi på eget grepp fumlar in ett par bollar. Matchen slutar 7-5. För den som är riktigt nyfiken går matchen se i sin helhet (föredömligt!) på Varla IBK’s Facebooksida här.

Nästkommande drabbning för Hovås IBK är i premiärmatchen av årets serie mot Lindome IBK. Matchen spelas i Almåshallen och börjar 14:00 på lördag. Förhoppningsvis kan vi tack vare våra extremt många träningsmatcher, blandad träningsnärvaro och med under gårdagen vassa målvakter i Fernet och Robban bör vi vara redo för att dra igång säsongen på riktigt!

Framåt!