Säsongen är tyvärr fortfarande på is och med rådande utveckling i samhället känns det väldigt oklart när vi får snöra på oss skorna för lite innebandy igen. För att hålla lågan uppe har vi mött (i digital form, givetvis) en av lagets mest etablerade spelare för en öppenhjärtig intervju. I den första “Hovås-möter”-intervjun träffar vi Filip Lundgren som tagit Hovås IBK med storm i jakt på ständig utveckling av sitt spel, träningsvilja och en enorm vilja att vinna (som både med- och motspelare fått bevittna i det patenterade “arga hoppet” från Filip).

Varmt välkommen till pratstunden Filip. Innan vi drar igång med intervjun på riktigt – vem är du, vad har du för ursprung och hur ser tidigare karriär inom innebandyn ut?
– Jag heter Filip Lundgren och är en 28 år ung defensiv back. Jag är född i Emmaboda och uppvuxen i Södertälje där vi hittar min moderklubb Telge SIBK. Efter gymnasiet flyttade jag till Linköping för mer plugg och började lira med Linköpings Universitets AIF som liksom Telge spelade i div 2. Under tiden i LiU AIF lyckades vi vinna både serien och student-SM. Sedan gick tåget till GBG och trevligt nog fanns Hovås IBK där med lite goa gubbar från tiden i LiU AIF.

Det är den tredje säsongen i klubben. Hur tycker du att utvecklingen sett ut för laget och för din del sedan du skrev på för klubben?
– Jag tycker laget sakta men säkert blivit bättre och bättre. Jag skulle vilja påstå att det är en kombination av nya duktiga spelare som kommit in i truppen och gamla lirare som börjat få upp farten nu när Hovås klättrat upp i seriesystemet. För egen del så har utvecklingskurvan gått spikrakt uppåt. Utan att gå in på exakta siffror så kan jag säga att jag två säsonger på raken har fördubblat poängskörden från säsongen innan.

..och hur landade du i Hovås IBK?
– Jag kände till att Kalle, Gurra och Ek som jag lirade med i Linköping spelade i Hovås så det kändes naturligt att gå dit. Att resten av laget visade sig vara massa smålänningar var bonus.

Nu är det ju som bekant paus i verksamheten knutet till Covid men innan dess har vi sett en spelare i storform enligt samstämmiga källor. Dessutom har frekvensen av offensiva utflykter ökat och poängen börjat trilla in, tidigare säsonger är det väl ingen hemlighet att vi sett en mer defensiv spelare i dig. Är starten på årets säsong varit din bästa i Hovås-tröjan och vad är hemligheten bakom de offensiva ”raiderna”?
– Hemligheten är nog att jag har lite bättre flås än tidigare. Defensiven kommer fortfarande först men nu orkar jag faktiskt ta mig upp på offensiv planhalva ibland vilket har visat sig vara väldigt nyttigt om man ska göra poäng. Sen har min backkollega lite av en poängtorka så då måste man ta lite ansvar också.

Vi fick se dig spela PP mot Frölunda innan serien drog igång (där du tackade och tog emot med att dunka in ett slagskott från kanten). Är det dags att du permanent ska återfinnas i PP-uppställningen eller hur ser du på det?
– Jag mindes inte att det var i PP jag gjorde mål men självklart borde Hovås utnyttja min bössa lite mer i spel 5 mot 4. Det känns som att jag snuddar vid att vara ordinarie i PP, om jag bara ser till att skjuta hårt på träning så är det nog bara en tidsfråga innan jag alltid spelar PP.

Tyvärr ligger allt runt innebandyn på is en period. Vilar du dig i form som många andra i laget eller vilka metoder jobbar du med för att vara redo när det är dags igen?
– Det har blivit en del löpning faktiskt. Jag blir så rastlös när det inte är någon innebandy på schemat.

Baserat på de fem matcher som hittills spelats. Är det någon spelare du tycker sticker ut i positiv bemärkelse och vem hoppas du se mer av?
– Nyförvärvet Lucaz Lange känns given att nämna. Han har öst in poäng och det känns som att han kunnat göra ännu fler. Sedan vill jag nämna Calle Skårberg som jag tror har mycket mer att ge trots att han stänkte in ett hattrick mot Landvetter. Slutligen så skulle jag vilja se lite mer mål från Martin Jagbrant och hans Radioactive Jolly.

Och när (kanske om) säsongen rullar igång igen. Vad tror du om lagets framtida utsikter att fortsätta ta poäng? Vad ska vi fortsätta med och vad behöver justeras eller förbättras?
– Vi har väl goda möjligheter att ta poäng, precis som alla andra. Det känns som att vi gör en hel del mål, det kan vi fortsätta med. Sen kanske vi ska hitta på något för att inte släppa in 2-3 bollar innan vi börjar spela innebandy.

Vi går vidare med vår ”tre snabba” kopplat till innebandyn.

Vilken spelare är svårast/jobbigast i laget att möta och varför?
– Niklas Ek. Vill han göra mål så gör han det, vill han ge någon annan öppet mål så gör han det. I mitt tycke helt omöjlig att försvara mot.

Svingelns Sporthall eller Lundenhallen?
– Lundenhallen

Mål eller assist?
– Man tar vad man får.

Vi börjar närma oss slutet i denna intervjuserie. Slutligen, vem tror du vinner årets upplaga av serien?
– Väldigt svårt att säga. Jag tyckte Frölunda var riktigt bra men de har också tappat poäng i matcher man trodde att de skulle vinna. Herrestad är obesegrade och toppar serien. De har även slagit Sisjön och Frölunda som ligger 2:a och 3:a. Så jag tror att Herrestad tar hem det, men Frölunda kan utmana.

Med det tackar vi Filip för hans medverkan och skickar även en eloge till Marcus Erdeös som stått för fotografiet. “Hovås möter” rullar snart vidare och inom en vecka finns en ny spelare i rampljuset – stay tuned!