Intresset kring “Hovås möter” har varit stort och det är nu dags att damma den här programpunkten igen. Först ut i våra ”nya möten” är Viktor Olsson, en av lagets juniorer, som verkligen börjat hitta rätt i årets upplaga av Hovås IBK.

Tyvärr har lagets egen styrka av fotografer kastat in handduken och vi tackar FBC Vingas superfotograf, Marcus Erdeös, för lånet av bilden!

Inför kalenderårets första träningsvecka möter vi Viktor, den här säsongen omskolad till back, där vi får lära känna honom mer och hur tankarna inför resterande del av säsongen går.

Stort tack Viktor för att du tog dig tiden. Vi börjar lite lätt, vem är du på innebandyplanen?
– Jag försöker kombinera mitt spel med fart på fötterna, lite teknik men framförallt prioriterar jag passningsspelet. Blir dock alldeles för glad när jag lyckas på plan – möjligen anses jag nog vara en junior med medioker teknik och en alltför stor portion hybris..

..och kanske mer intressant, vem är du utanför innebandyn och hur skulle du beskriva dig själv som person?
– Jag är 22 år och studerar på Chalmers. Annars är jag för det mesta glad och social. Så min fritid består av mycket skoj och umgänge med vänner!

Få har missat att laget den här säsongen har en junior-bil där Kalle Olsson (ej Viktors pappa, reds. anmärkning) är chaufför och står för den logistiska övningen till träningar och matcher. Här lever trevliga pranks, take-overs vid tankning och gôtt tugg i symbios. Hur är stämningen i bilen och hur sköter sig kassör- och chaufförs-Kalle?
– Jodå, den stämningen är toppklass och är mestadels Kalle som håller koll på oss. Han ser till att vi kommer till träningar och matcher så han sköter sig nästintill exemplariskt! Lite bekymmer har vi haft när han spontant ska på Pridefestival under matchtid eller när han höjer volymen i bilen och pumpar till Star FM – då får han svårt att koncentrera sig på sin körning. Han får, trots detta, starka 8/10 i betyg.

Just nu återfinns vi på en mindre smickrande bottenplats tillsammans med våra kompisar Guldheden i tabellen, vad har du att säga om säsongen hittills och vad behöver vi justera inför vårsäsongen för att börja ta mer poäng?
– Det är verkligen dags att ta tag i det nu! Hitta något gött lir i laget, kavla upp ärmarna för riv och slit och sedan är det bara ladda bössan och sätta några baljor! Vi kan vända detta och ska vända detta, i alla fall bubbla upp över rätt sida av nedflyttningsstrecket!

Från läktarhåll upplever vi att du börjat ta mer plats i laget, varit mer framträdande och mer bidragande både på träning och match. Känner du själv att det lossnat den här säsongen för din egen del och ser du någon specifik katalysator i din utvecklingskurva?
– Ja, jag kom ju hit för några säsonger sedan och utan spelsystemet som jag var van vid så blev jag en vilsen grinig junis på centerpositionen. Inför nuvarande säsongen fick jag gå ner på backposition och jag upplever att det blivit bra! Får nog tacka tränarna för coachningen att ha hittat rätt position för mig. Att ta lite närkamper, initiera till uppspel och anfalla i en släpande roll har passar mig!

Som läget är, och baserat på nuvarande tabellposition, kommer varje match framåt vara oerhört viktig. Vad förväntar du dig av dina medspelare och vilka krav ställer du på dig själv inför framtida matcher?
– Tycker det finns vissa ledljus på många små sekvenser som sätter avtryck på matchbilden. Martin och Filips förmåga att kliva upp och våga anfalla från backposition, Petters vilja att dra igång maskineriet och ta kommandot på planen med boll, Gustavs inställning att vinna varje närkamp samt Calle Skårbergs och Fabians vilja att göra mål. Det är vad jag försöker ta till mig och lära mig av mina duktiga medspelare och vill se mer av i kommande matcher! Sedan några krav är väl bara att vi ger oss själva chansen att vara vårt bästa vi! Att komma till träning och ge 100% i alla moment och hålla fokus – så man tränar så spelar man även på match! Det är sedan gammalt, även för en junior som mig. Nu när jag nämt några namn så tycker jag även det är värt att nämna Robert Sylvén som alltid höjer stämningen, skämtar och bjuder mycket på sig själv. Han är inte bara en klippa som målvakt utan även för stämningen i laget är han otroligt viktig!

Vi räknar med att du kommer fortsätta leverera starkt under vårsäsongen. Vad tror du om chanserna att även leta dig in i poängprotokollet? Kan vi räkna med lite mål och/eller assists från din klubba?
– Det var några år sedan nu då jag gjorde en del poäng.. men ja något poäng då och då ska jag försöka att bidra med, förhoppningsvis fler målgivande passningar än mål!

Nu börjar tiden närma sig sitt slut och vi behöver runda av dagens intervju och fokusera på ett glatt nyårsfirande. Sista – men kanske också den viktigaste frågan – vem vill du se i nästa del av “Hovås möter”?
– Ja det finns en hel del intressanta profiler i laget. Nyförvärvet Per Antonsson, den alltid propert klädde Alle eller Niklas Ek och med fokus på hans val av träningsbyxor hade varit intressant att få möta i den mixade zonen.

Förhoppningsvis kan de innebandymässiga delarna infrias i återstående del av säsongen. En sak som däremot är säker, inom kort ser vi en ny bekantskap i ”Hovås möter”!