Efter ett par år utan någon större uppdatering utav hemsidan (?) är det äntligen dags att få presentera Hovås Innebandyklubbs nya hemsida. Ett par veckors arbete (nej, det har ju knappast varit på heltid), julledighet och ett nytt år är arbetet i största möjliga mån fulländat.

Vissa saker är fortfarande under utveckling ska sägas. Historik- och statistik-delen är i nuvarande skede helt tömda på innehåll men inom sinom tid kommer vi att rätta till det. Ja, jag har försökt men kört fast. Tillsvidare får ni nöja er med statistik från GIBF.se.

För att summera vilka förändringar som är gjorda, bortsett från utseendet, har jag skrivit ned dem här nedan.

Nyheter som följer:
– Blogg och hemsida blir numera ett. Antons magiska arbete har blivit inlagt här och i fortsättningen kommer alla blogginlägg att finnas på Hovåsibk.se
– Det stora krav från våra spelare att ha en mobilanpassad hemsida (vilket också är grunden till att jag tog tag i detta). Surfar du in på HovasIBK.se via din mobiltelefon/surfplatta kommer man till en mer lättnavigerad sida, anpassad för just mobiltelefoner och surfplattor (den må ha sina brister inom vissa sidor, men nyhtesflödet, gästboken och bloggen – som är det viktiga – fungerar felfritt).
– Enklare administration. I och med att vi tagit klivet över till WordPress är det så enkelt att till och med Magnus, vår käre coach, kan gå in och skriva ett inlägg. Det är väl förvisso på gott och ont, men det ska nog bli bra.
– Ny gästbok. Den tidigare gästboken har dessvärre inte varit möjlig att flytta över till vår nya webbplats. Det fanns en möjlighet, men då föll mobilversionen av gästboken bort – OCH DEN ÖNSKAR VI JU!
– Möjligheter till en mer levande webbplats. Nu finns det egentligen ingenting som begränsar oss, bilder, videos och uppdateringar i världsklass är nästa steg. Ta med kameran till matcherna, och fota för allt i världen.
– Vår underbara blogg går numera att besöka via blogg.hovasibk.se eller genom att surfa in på sidan och klicka sig fram i menyn.

Kvar att göra:
– Lägga in historisk matchstatistik (om det är utav värde?) och poängligan.
– Anpassa fler sidor till mobilversionen så att man slipper buggar som bokstavligt talat fuckar ur utseendet.
– Lägga över alla blogginlägg från “den gamla” bloggen till blogg.hovasibk.se
– Småjusteringar. Är det något som ser märkligt ut, eller som inte fungerar som det ska så är det bara att hojta till!

Efterhand kommer ni att märka av att det läggs in nytt innehåll. Det viktigaste har hur som helst varit att få en fungerande hemsida med mobilanpassning och så långt är allting tillrättalagt.

Som grädden på moset, hoppas jag att den här nyheten ska bidra till att vi kan knipa en seger mot IBF Göteborg på söndag!

/Martin Jagbrant #22

• Coach