Fem Hovås-matcher är spelade och nu tar innebandysäsongen tar en lite ovan paus i och med de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten: totalt uppehåll – så väl träning som match – till och med den 19 november. Beskedet kom knappast som en chock och vi drog i handbromsen ett par timmar före direktiven från förbundet rullade ut. Nu siktar vi på att vila oss rejält i form inför, vad vi kan hoppas, en serie som återupptas i slutet av månaden.

Efter dessa fem matcher placerar sig Hovås IBK på en fjärdeplats i tabellen. Vi känner igen oss från förra säsongen minst sagt, det är jämna matcher och i spåkulan framåt ser vi matcher där “alla slår alla”. För vår del har vi två rena vinster på kontot, dessa mot Lindome och Landvetter. Utöver det ytterligare två vinster i förlängning mot Lerum samt Vinga. Slutligen finns det en torsk inkasserad och den kom emot Frölunda IBK där vi inte alls kom upp i nivå och hamnade i ett 0-4-underläge som i slutändan blev för tungt även om vi närmade oss rejält i slutet av matchen där utvisningar haglade.

So far so good, vi har inledningsvis presterat helt okej. Lite tråkiga sena insläppta mål både mot Lerum och FBC Vinga samtidigt som det varit böljande matcher så i slutändan är det svårt att klaga på utfallet även om vi hellre, såklart, hade haft rena vinster.

Vad har vi att säga om våra motståndare såhär långt?

Vi tar det lag för lag utifrån ordningen i spelschemat där slutresultat mot oss visas i parentesen.

Lindome – Hovås IBK (6-7)
Ett något (?) föryngrat lag jämfört med föregående säsong där resultaten börjat arta sig efter tre inledande förluster. Spelar en fin innebandy, lagom rivigt och organiserat. Har några vassa spetsar i anfallet där Oscar Larsson i vanlig ordning står för flest poäng och det mest luriga framåt. Märkligt egentligen med tre raka torsk inledningsvis men samtidigt är serien jämn och de två första matcherna (mot oss samt Vinga) är med uddamålet.

Hovås IBK – Frölunda IBK (6-9)
Frölunda är Frölunda som de allra flesta känner igen dem. Spelar en bra innebandy samtidigt som åtminstone vi lät dem diktera villkoren för matchen väl mycket och vi föll på eget grepp efter en riktigt svag inledningen av matchen mot dem. Organiserat och strukturerat spel blandad med några trollgubbar och backar som gillar att lossa bössan. “Avslutade” inför uppehållet med en 0-4-förlust mot Älvstranden och förlusten i sig är väl inte så anmärkningsvärd men att inte lyckas göra något mål framåt är väl knappast något man är van vid. Buggmatch?

Hovås IBK – Landvetter IBK (13-4)
Landvetter placerar sig per idag sist i tabellen och det är några tunga ess som lämnat vad det verkar. “Jobbiga-att-möta”-bröderna Agus finns på minuskontot och utan Örneflo (spelar han mer?) känns det lite tunt vilket också syns i tabellen. Ett lag som förmodligen spelar bättre mot lag som faktiskt spelar innebandy (alltså inte oss och Guldheden).

FBC Lerum – Hovås IBK (8-9 e.f.)

Hovås IBK – FBC Vinga (7-6 e.f.)
Vinga känns som en frisk fläkt. Är ett av få lag som har ett riktigt bra styrspel i sin 2-2-1-uppställning (än så länge seriens bästa) och i ärlighetens namn jobbiga att möta. Upplevs ha en bra mix av gammalt och ungt och Vinga kommer utan tvekan hävda sig på ett bra vis vidare i seriespelet. Rivstartade matchen mot oss vilket vi i vanlig ordning hade lite svårt att hantera men sedan när vi vaknade till liv spelade vi upp oss och drog tillsist det längsta strået för dagen.

Nog om våra motståndare och nu fokus på oss, alltså Hovås IBK.

Hittills har vi lyckats producera framåt så som vi tänkt och har producerat 42 mål framåt. Hetast framåt när det kommer till att hitta nätet har utan tvekan vårt nya ess, Lucaz Lange, varit som som stått för 9 baljor framåt (samt 5 assist). Även Petter och David, som huserar i samma kedja, har gjort sitt och producerat 12 pinnar var.

Blandad sinnesnärvaro beskriver vårt försvar bitvis, tyvärr har vi åkt på några enkla mål bakåt som ofta kommit av antingen för svårt spel eller bolltapp i fel lägen och det är väl egentligen det enda som finns att anmärka på (kombinerat med vår oförmåga att ibland vara vakna vid matchstart). Våra sista utposter Anders och Robban har i vanlig ordning levererat riktigt stabilt och fint.

Utöver ovan som är vardagsmatch (full fart framåt) har vi sett några spektakulära löpningar av våra eminenta, oftast väldigt defensiva, backar Kalle Olsson och Filip Lundgren som chockat våra motståndare med offensiva löpningar och en frejdigare inställning framåt. Senast sprang exempelvis Kalle så offensivt att han i hemjobbet sträckte baksidan, bara en sådan sak. Även Alle och Pekkala Jr har kommit in fint i säsongen där båda tyvärr fick utgå mot Vinga. Med det i åtanke, och tre av sex backar, skadade i nuläget är det knappast till vår nackdel att få vila. Dessutom har vi ett fint sparkapital i Viktor Olsson som är åter i Göteborg efter två månaders exil. Framtiden ser ljus ut när (och om) säsongen kommer igång igen.

Framåt!