Ovissheten har varit stor men efter många om och men har en av lagets absoluta juniorer, Theo “Mäklarn” Wingårdh, äntligen fått igenom sin drömflytt till Spanien. Kortfattat blir det ett tapp för Hovås IBK på, och utanför, planen. Theo stod för sin bästa säsong 2019/20 och mäktade på 16 matcher med 14 poäng varav den höjdpunkten var insatsen mot Burås som kröntes med tre fina baljor. Utöver detta har Theo även tagit stort ansvar och varit nyckelansvarig vid match vilket skötts exemplariskt – en rekokille helt enkelt!

Lyckligtvis är förhoppningen att återkomsten sker mot slutet av säsongen, efter utförda utlandsstudier, och i sådana fall ser vi Theo i Hovås-tröjan igen innan säsongen 2020/21 nått sitt slut. Inför stundande äventyr har vi tagit pulsen och kollat av läget med huvudpersonen själv.

Det blev totalt tre säsonger i Hovås-tröjan, hur skulle du summera din tid i laget?
– Det har varit 3 väldigt roliga och utvecklande säsonger med ett fantastiskt gött gäng. Tycker även att vi som lag har presterat bra och nått våra uppsatta mål efter varje säsong. Sett till personliga målsättningar och förväntningar finns det mer att önska även om det blivit bättre för varje säsong som gått.

Vad har varit höjdpunkterna?
– 3:e platsen som vi knep förra säsongen ser jag som en av de största höjdpunkterna. Särskilt då Innebandymagazinet hade rankat oss som näst sist inför säsongen.

..och vad hade du velat göra annorlunda?
– Hade gärna sett att poängskörden blivit lite större.

Vad ska du göra i Spanien?
– Jag ska dit och plugga en termin på min master.

Hur kommer träningen för att mjuka knän att se ut?
– Förhoppningsvis räcker det med ett par cervezas och några paellor för att bli lagom mjuk och fin i knäna.

Vi tackar Theo för tre fina år i klubben och hoppas att återkomsten blir snar. Tur för oss är att planet först lyfter om ett par veckor och Theo finns – nu när Liseberg håller stängt i kölvattnet av Covid-19 – med på träningarna framtill dess.