Igår kunde vi presentera Calle Vestin, idag kan vi presentera säsongens andra nyförvärv! Den här gången är det 28-årige Jakob Holmberg som är klar för spel i klubben. Efter ett uppehåll väljer Jakob, som tränat med oss i våras och även var med i träningsmatchen mot Pixbo, att återuppta karriären.

Jakob, som är uppväxt i Vimmerby, har under sin karriär främst representerat Vimmerby IBK. Under tiden i sin moderförening var han under ett flertal säsonger en nyckelfigur och mot slutet även lagkapten. Spel i division ett är den tyngsta meriten och det slår högt i Hovås IBK. Utöver Vimmerby har han även haft Linköpings Universitets AIF IBK samt Tyresö Trollbäcken Ungdom IBK som klubbadress.

Vad vi får in är en av seriens bästa centrar bara den fysiska formen trimmas. Med ett stort taktiskt kunnande kommer Jakob utan tvekan vara en ledargestalt. Lägg till en stark defensivt samtidigt som han har en näsa för att producera offensivt så förstår ni att det är en komplett spelare som ansluter För mig som tidigare spelat med Jakob vet också att det är laget framför jaget som gäller och det är precis vad vi vill ha i klubben.

Tyvärr har Jakob valt att inte ge några kommentarer i nuläget, då försäsongsträningen är som mest intensiv. En tänkbar intervju kan komma att ske under tidig höst såtillvida att den fysiska formen sitter.

Oavsett vad känns det som ett förvärv av högsta kaliber, och vi välkomnar med de orden säsongens andra nyförvärv Jakob Holmberg!

Framåt!

• David
    12:18 f m, juni 2016

Gott e de!!!!

• Pelle
    1:46 e m, juli 2016

Välkommen Jakob! Kan det vara dig jag sett på löppass längs Gibraltargatan?