Då har vi äntligen avslutat barmarksträningen (well…) och klivit in i hall. Med fyra träningar i ryggen är det hög tid att dela med sig av några inledande observationer. Givetvis har vi in action fått se pingislunga, feltajmade open-ice tacklingar och dassigt hemjobb. Men det hör ju till så här inledningsvis tänker jag. Men med Björnslaget endast någon vecka bort är det dags att växla upp, därför känns det helt rätt att vi nu får äntra hemmaborgen Lundenhallen för veckans träningar.

Skönaste beskedet
I kölvattnet av #69 Martinssons pensionering (eller?) så har sportsligt ansvariga Jagbrant och Oliveståhl gjort ett gediget arbete med att hitta nya slipsar. Att vi har fått in tre kompetenta och träningsvilliga målvakter i Robert, Sebastian och Anders ger enorm trygghet i truppen och sprider en genuin glädje på träningarna. Mer information om dessa tre herrar kommer ni få höra i samband med att vi kör djupare presentationer av årets nyförvärv, stay tuned!

Vem ser vass ut?
Att någon skulle se vass ut redan skulle väl vara att ta i, men att i år få se veteranen Anders ”Kakan” Fröderberg med från start (skadad första halvan av fjolåret) är kul. Kakan har precis som vanligt ställt till med mycket trubbel för undertecknad på träning. Vi drömmer även om att få ha centertanken Niklas Ek med oss under en hel säsong (oklart om han någonsin hållit sig skadefri en hel vinter), speciellt med den spelglädje han visat de inledande träningarna. Utöver det så ser jag möjligheten till att vår ständige ”junior” Theo äntligen ska blomma ut i år. I omklädningsrummet efter senaste träningen delade coach Jagbrant med sig av bågningens konst, något som Theo säkerligen kommer dra nytta av under säsongen.

Vi fyller på underifrån
Planen att starta upp Hovås ungdomsverksamhet går enligt plan. Då Albin, Ek och Gustav alla blivit farsor sedan förra säsongen avslutades så måste jag säga att framtiden för klubben aldrig sett ljusare ut. Är det möjligt att vi om 15-20 år får se en situation likt Michael och William Nylander inom hockeyn där pappor och söner spelar i samma lag? Grattis på er i alla fall!

#47 Kalle Olsson

1 kommentar