För lite mer än en månad sedan smygstartade vi säsongen med ett gäng tidiga träningar i Kviberg innan vi flyttade över till vår hemmaplan Lundenhallen. Kalle har tidigare rapporterat om sina tidiga spaningar och med en träningsmatch mot Guldheden i ryggen samt Björnslaget spelat summerar vi samtliga matcher nedan:

Skara IBK (Björnslaget) – Vinst
Säsongens första match och det märktes av: pingislungorna var påtagliga för de allra flesta. Vi hamnar i underläge (0-2 om jag inte minns fel) men vänder och vinner matchen. I vanlig ordning producerar vi gott framåt med 7-8 baljor på 2 * 20 minuter rullande tid.

Vimmerby IBK (Björnslaget) – Förlust
Match mot mitt gamla VIBK och det var ett roligt möte. Fartfyllt från början till slut. Vi torskar tyvärr med 3-2 men vi gör en riktigt fint genomförd match och 3-3 hade inte varit oförtjänt (oerhört subjektiv bedömning givetvis).

Sarpsborg Sharks (Björnslaget) – Vinst
Vi vinner matchen med 5-3 och genomför matchen extremt bra i mitt tycke. Stabilt från samtliga inblandade och en bra värdemätare.

IBK Elfhög (Björnslaget) – Vinst
Vinst och vi håller nollan. Elfhög spelade alla sina matcher i cupen under lördagen och denna låg sist när de redan var placerade sist i tabellen. Trötta ben från alla utom Petter (?) men ändå sex mål framåt. Stabilt.

FBC Sisjön (Björnslaget (slutspel, åttondel)) – Förlust
Slutspel och tidig morgon och lördagens matcher satt i utan tvekan. Sisjöns spelare är “ett par” (minst 10) år yngre och helt ärligt lite bättre rustade för cupspel. Vi bjuder tyvärr in till segern för Sisjön men är ändå med och utmanar rejält framtill matchens slutskede.

Guldheden IBK (träningsmatch) – Vinst
Frånvaro i mängder men vi fick tillslut ihop 10 utespelare i helt blandade formationer gentemot tidigare. Som alltid ett trevligt inslag att spela mot Guldheden och vi genomför den första halvan av matchen stabilt och bra. Andra halvan, och framförallt sista perioden, luras vi in i fällorna och spelar alldeles för svårt och stundtals utan större koncentration. Vi tas oss i kragen hur som och vinner slutligen med 7-5.

Analysen hittills är att det känns roligt och bra inför säsongen. Vi har genomfört de matcherna vi spelat på ett bra sätt och stundtals även tänkt innebandy.

När det kommer till spelarprestationer har Anders “Fernet” och Robban i målet levererat kvalitet – keep it up! Bland utespelarna har Theo (Mäklarn, reds. anmärkning) visat prov på fin form. Sedan Adam kommit in och tagit honom under sina vingar är formen spikrak uppåt. Fortsätt bara skjuta så kommer det bli bra!

Två veckor av träning stundar innan serien drar igång den 29/9 då vi tar emot Burås IK på hemmaplan. Det kommer bli riktigt kul att köra igång igen och vi hoppas kunna leverera ett “inför-säsongen”-reportage inom kort!

Framåt!

• Anonym