Om klubben

Hovås IBK bildades 1997. Under klubbens tidiga historia var spelplatsen, och majoriteten av spelarna, av härkomst från Hovås. På senare år har vi spelat i Lisebergshallen och efter att denna rivdes blev ny hemmahall istället den nybyggda Lundenhallen.

Hovås IBK består av ett herrlag som återfinns i Västsvenska Innebandyförbundets högsta serie.

NUTIDA HISTORIK

Resan från de lägre serierna

Hovås IBK återfinnas i Västsvenska Innebandyförbundets högsta serie division 2. Inför 2018/19 var klubben nykomlingar och placerade sig slutligen som sjua av tolv lag när säsongen var färdigspelad.

Resan uppåt i seriesystemet har sett ut på följande vis:
2014/15 Division 4 – 6:a
2015/16 Division 4 – 1:a
2016/17 Division 3 – 4:a
2017/18 Divison 3 – 3:a
2018/19 Division 2 – 7:a

Den absolut bästa ingrediensen som bidragit till klubbens framgång är att vi lyckats träffa rätt personligheter i form av sköna människor som också varit bra innebandyspelare.

Utan en stark kärna med samma grundinställning – att ha jäkligt roligt – hade vi inte varit där vi är idag.

MÅLSÄTTNING & AMBITION

Den röda tråden

Tack vare nytillkomna spelare över de senaste säsongerna har kärntruppen breddats och samtidigt blivit spetsigare. Vi har gått från att knappt genomföra en träning i veckan till att mer eller mindre alltid ha två, relativt, kvalitativa träningar i veckan.

Målsättningen är tydlig: att ha roligt, att göra många mål och assist samt vinna så många matcher som möjligt är vad som gäller.

Spelartruppen kan beskrivas som meriterad men de allra flesta har sett sina bästa år. Skador som inte borde vara möjliga uppstår och annat i livet kan prioriteras. Vi ställer alltid det bästa laget på planen utifrån de förutsättningar som finns och är ödmjuka inför livets övriga åtaganden.

Har du gjort din satsning runt innebandyn och insett att det finns annat i livet men det fortfarande är roligt att spela (eller kan bli igen) och vinna samtidigt som du hatar att förlora? Då är Hovås IBK klubben för dig och du ombeds ta kontakt omgående!